Friday, January 29, 2016

Be stronger than your excuses! 900 grammi läinud ühe päevaga!

Esimene päev tagasi Eestis on olnud edukas.

Hommik algas pooletunnise jalutuskäiguga (viisin Dexteri-enda Cavalier King Charles Spanjeli jalutama).

TOITUMINE Seejärel tegin hommikusöögi, milleks oli kaerahelbepuder (35 g kaerahelbeid ja vett nii palju, et see katab helbed ära). Sisse lisasin 100 grammi banaani ja maitseks kaneeli. Kõrvale kaks tassi rohelist teed, millele lisasin 7 g mett.


Lõunaks oli kodune köögivilja-kanasupp (450 grammi) mille mu kallis eile valmis tegi. Kõrvale vesi. 
Õhtusöök oli sama supp ilma riisigaletita.

 Tee, mida 3x päevas jõin
 Vahepala: kaks riisigaletti (üks Tallegi kanasingiga ja teine singi ja munaga) Kõrvale 90 grammi porgandit.
Õhtul läks ka üks kirju koera batoon suust sisse, kuna ühel tantsijal oli sünnipäev!

TRENN: Päeval käisin kiirelt jõusaalis ka. Seal tegin  Kayla Itsinese  1. ja 3. nädala esmaspäevase jalgade trenni. Vahepeal hüppasin minuti hüpitsaga ja lõpuks jooksin jooksulindil 10 minutit otsa (10-12 km/h)

Kayla trenn koosneb 2 sessioonist. Igat sessiooni tehakse 7 minutit ja 2x läbi ehk siis kokku kogu trenn 28 minutit. Nädalas on 3 sellist trennipäeva (E-jalad, K- käed ja kõht ja R- üldine)

1. sessioon:

15 hüppega kükki
15 kükki
24 raskustega väljaastet
24 põlvetõsted (40 cm kõrgusel astmel)

ja teine sessioon:
16 X-hüpet
10 kosmonauti
24 raskustega põlvetõsted pingile
15 topispalli kükki ja pressi

Oleks teinud pikema trenni, aga ajaliselt hakkas kitsaks minema. Pidin jõudma koju, süüa ning siis uude trenni jõudma. Eile oli üldiselt aktiivne päev: 16-19 andsin noortele rahvatantsutrenni ning 20.30-22.00 oli meil enda rühmaga tantsutrenn. Samme tänaseks 21 698. kilomeetreid 14,68.( Mul on Fitbit charge HR, mida kasutan igapäevaselt. Teen sellest järgmise postituse- headest ja halbadest külgedest jne)

Üldiselt jäin eilse päevaga rahule: täna hommikul näitas kaal 900 grammi vähem, kui eile. Mõtlete, et kuhu see 900 grammi küll läks ja mille arvelt????? Kindlasti ei ole see vaid rasv, pigem 600-700 grammi sellest ikka vesi. Vesi just seetõttu, et kõiksugused snäkid, mis on soolased (juustud, krõpsud, soolatud pähklid)  või magusad (nagu tort, alkohol, kommid jne) panevad meie keha vett talletama, mis võibki järgmisel päeval hüppelise kaalutõusu põhjuseks olla. Tavaliselt on vesi see, mis pärast pühasid meie kaalunumbri üles paisutab ja jätab "turses-paistes-lodeva" tunde. 
Teine võimalus, kuidas vesi kehasse koguneb, on läbi treeningu. Kui tugevat trenni teha ja järgmisel päeval on tunne, nagu jalad kukuksid küljest või nad on kui pakud all, siis on tehtud enda kehale veidikene liiga ja lihases on mikrotraumad, mitte see piimhape ehk laktaat, nagu tihti arvatakse. Laktaat kaob kehast paari tunniga (maks on üks olulisemaid utiliseerimisorganeid). Mikrotraumad tekivad kehasse nt suurte raskuste tõstmisel, liiga tugeva venituse korral või lihtsalt ületreenimise tagajärjel. Lihas on kahjustunud ning vesi tungib sinna traumakolletesse. Nii et algajatel trenniskäijatel on tavaline nähtus esimese paari nädala jooksul kogeda hoopis kaalutõusu. Kuid paari nädala möödudes toimub vastassuunaline protsess, kui keha on harjunud teatud koormusega, mis toob kaasa kaalulanguse.

Minu puhul oli see vee talletumine ikka esimese põhjuse tõttu- snäkid, juustud, vein, sünnipäevtort, hiline söömine jne. 




Minu päeva moto: Be stronger that your excuses!!!


No comments:

Post a Comment